Bacskai Sándor és Császár Lajos 2014-ben azért hozták létre ezt a teszt telepet, hogy a kezdő galambászoktól a profikig, mindenki egyenlő feltételek mellett tudja kipróbálni és megmérettetni tudását egy FCI Grand Prix versenyen!

„Próbáltunk egy szép és jó dolgot alkotni, ami úgy gondolom sikerült, hisz 2014-ben már megrendeztük a telep életének első világbajnoki versenyét! A világ minden tájáról érkeznek hozzánk galambászok, így lehetőség van közelebbről is megismerni egymást.” „Minden évben megrendezünk egy FCI Grand Prix versenyt. Idén, 2020. szeptember 26-án lesz a záró verseny, melyre mindenkit szeretettel várunk. A rendezvényünk mindenki számára ingyenes.

Nem a haszonszerzésről szól ez a nap. Az összes galambászt, hozzátartozókat, barátokat étellel és itallal várjuk. Legyen ez a nap egy nagy majális, ahol mindenki jól érzi magát!” „A telep nyitva tartja kapuit az iskolások és óvodások számára is. Reggel 8-tól szülői felügyelettel bátran itt tölthetik az egész napot a gyerekek. Kirándulásra is van lehetőség a Naszály hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és Vác városára. Természetesen a kemencét és bográcsokat is használhatják.

A kérésünk csak annyi, hogy mindenre vigyázzanak és eltakarítva tegyék helyükre a használt tárgyakat. Mellékhelységek is ki vannak alakítva, ahol akár meg is lehet fürödni. Ezek mellett pedig szállás lehetőség is van.” Kiváló környezettel és panorámával rendelkezik ez a hely.

A legfontosabb pedig, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egyforma feltételek mellett versenyez mindenki! A kezdők akár itt profikká is válhatnak!